Uthyrningshästar

 Våra uthyrningshästar

 

 

Islandshästar

Vakur  vårt lilla charmtroll. Ledarhästen både i hagen och på ridturen. En vaken kille som behöver en ryttare med mycket känsla. Han är väldigt pigg och ska gå först i ledet. Vakur är fyrgångare med skritt, tölt, galopp och pass. För den rutinerade ryttaren med mjuk hand och god balans är det en jätterolig häst att rida.

Maxvikt 80kg.

Gandur är en pigg, snäll, lyhörd och trygg kille. Han är femgångare och går vart som helst i ledet. En kille som alltid vill vara sin ryttare till lags. Kan gå i fin form och flyter i väg i skänkelvikningar. 

Maxvikt 90 kg.

Mökkur Vår svarta femgångare. Han är en snäll, trygg och orädd kille. Han passar både till ovana som vana ryttare  samt barn med lite ridvana, då han är mjuk i munnen. Går i fin form i alla gångarter med rätt ryttare.

Maxvikt 90 kg.

Ares en lite mindre men trygg och trevlig kille som blir lite piggare bak i ledet. Han lämpar sig för vana som ovana ryttare som inte blir rädda om hästen vill gå framåt. Han är femgångare.

Maxvikt 80 kg.

Fru Björk  våran "Tina Turner" . Hon är en häst som går fram överallt. Hon passar till ovana och vana ryttare. Björk är femgångare. På turridning går hon sist i ledet.

Maxvikt 90 kg.

Ljosi är en väldigt gosig, snäll och trygg femgångare. Passar nybörjare och lite större barn som kan rida. Han kan gå vart som helst i ledet.

Maxvikt 90 kg

Dimmur är en stor, snäll och trygg femgångare. Behöver en van ryttare som kan rama in honom. Han går då i fin form i alla gångarter och är mjuk och fin i munnen. Han kan gå vart som helst i ledet.

Maxvikt 90 kg

Bobbi en snäll och nyfiken femgångare som är mjuk i munnen. En häst som passar de flesta ryttare såväl vuxen som lite ridvant barn. Han kan gå vart som helst i ledet.

Maxvikt 90 kg

Solfari en okoplicerad trygg äldre herre som vi låter barn och lätta nybörjare rida på. Han tar väl hand om alla ryttare, även den som är rädd blir trygg. Är fyrgångare.

Maxvikt 70 kg

Våra barnhästar

Korall vår fd. tävlingshäst som numera endast går på våra ledda barnturer. Är en snäll och trygg häst som är pigg och glad på det mesta.

Maxvikt 80 kg

Timothy ett litet shettistroll som är snäll för småbarnen att pyssla med. Trygg, snäll och pigg på allt. Vi använder honom till de minsta ryttarna vid de ledda barnturerna.